Дома > Вести > Вести од индустријата

Кои се чекорите за тестирање на комплетот за откривање антиген на Baibo?

2022-03-15


САРС-КоВ-2АНТИГЕН БРЗО ДЕТЕКЦИЈАКОМПЛЕТИТЕ ЗА ТЕСТИРАЊЕ се антигенски скрининг тест, овој комплет за дијагностика-тест на Schnell е достапен со или без брис. Добре дојдовте да купите SARS-CoV-2xКОМПЛЕТИ од нас.Комплети за тестирање на антигенисе многу квалитетни, ефикасни и се најпродавани на нашата компанија.



АНТИГЕН ТЕСТПРИНЦИП
1. Коњугирана подлога во бургундска боја која содржи моноклонално антитело на нуклеопротеин од глушец против нов коронавирус конјугирано со колоидно злато и контролно антитело конјугирано со колоидно злато;
2. Нитроцелулозна мембранска лента која содржи една линија за тестирање (Т линии) и контролна линија (линија C). Линијата Т е претходно обложена со антитела за откривање на нови нуклеопротеини на коронавирус, а линијата С е претходно обложена со антитела на контролната линија.

ЕДНОСТАВНА ПОСТАПКА НА ПОДГОТОВКА НА ПРИМЕРОК
1. Вметнете ја цевката за примерок во работната станица во овој производ. Погрижете се цевката да стои цврсто и да стигне до дното на работната станица.
2. Вметнете гобрисвоцевката за примероккој го содржи пуферот за екстракција.
3. Свртете го брисчето најмалку 6 пати додека ја притискате главата на дното и на страната нацевка за примерок.
4. Оставете го брисот во цевката за примерок 1 минута.
5. Стиснете ја цевката неколку пати со прстите однадвор од цевката за да го потопите брисот. Отстранете гобрис. Извлечениот раствор ќе се користи како тест примерок


СПОСОБНОСТ ПРОТИВ МЕШАЊЕ
Во тестираните концентрации, испитуваните супстанци не влијаат на перформансите на комбинацијата IgG/IgM на новиот коронавирусБрз тест.
Список на тестирани супстанции и концентрации кои потенцијално пречат:
Абумин 60/gL Билирубин 20 mg/dL Хемоглобинот 2 g/L
Ацетоминофен 20 mg/dL Креатинин 442 umol/L Хепарин 3.000 U/L
Атропин 20 mg/dL Натриум 3,8% lgG 1.000 mg/dL
Аспирин 20 mg/dL Кофеинот 20 mg/dL Гликоза 55 mmol/L
Аскорбинска киселина 20 mg/dL EDTA 3,4 umol/L Салицилна киселина 4,34 mmol/L

КРАТКО ВРЕМЕ НА ДЕТЕКЦИЈА 15-20 минути
САРС-КоВ-2КОМПЛЕТ ЗА ТЕСТИРАЊЕ ЗА БРЗО ОТКРИВАЊЕ НА АНТИГЕНго детектира нуклеопротеинот на новиот коронавирус кај човекотxпример. Може да се изведе во рок од 15-20 минути од минимално квалификуван персонал без употреба на лабораториска опрема.


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept