Дома > Вести > Вести од индустријата

Поенти што треба да се забележат кога се користи комплет за откривање човечки хорионски гонадотропин (метод со колоидно злато)

2021-11-05

Точките што треба да се забележат при употребакомплет за откривање човечки хорионски гонадотропин (метод со колоидно злато)се како што следува:
1. Обидете се да ја искористите првата урина наутро за тестирање, бидејќи нивото на хормоните во овој момент најлесно се открива. Ако не функционира, проверете дали урината е во мочниот меур најмалку четири часа пред да се користи за тестирање.
2. Не пијте премногу вода за да ја зголемите урината, бидејќи така ќе го разредите нивото на хормоните.
3. Внимателно прочитајте ги упатствата пред да започнете со тестот и прецизно следете го секој чекор.
4. Некои лекови може да влијаат на резултатите од тестот, затоа внимавајте внимателно да ги прочитате упатствата на етикетата.

Дополнително, ако се работи за ектопична бременост, нивото на HCG може да биде многу ниско и не може да се открие со тестот за бременост. За да ги потврдите резултатите од тестот, мора да посетите лекар.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept