Дома > Вести > Вести за компанијата

Одржување на машина за дезинфекција на воздухот

2021-08-04

Одржување намашина за дезинфекција на воздухот

1. Чувајте ја машината за дезинфекција на воздухот чиста и сува. По дезинфекцијата секој ден бришете ја површината со влажна крпа. При чистењето, напојувањето треба да се блокира и приклучокот за напојување треба да се извлече за да се избегне директен контакт со вода или перење.

2. За време на работата на апаратот за дезинфекција на воздухот, забрането е приближување на предмети или раце до влезот и излезот за вентилација на дезинфекторот; при префрлање и товарење и истовар, производот треба да се спречи да биде погоден од тврди предмети или да падне на земја.

3. Кога ќе се открие абнормална работа на апаратот за дезинфекција на воздухот, прекинувачот за напојување треба веднаш да се затвори, да се извади приклучокот за напојување и да се повика сервисерот на опремата да провери.

4. Проверувајте го филтерот секој месец, отворете го влезниот панел за воздух, извадете го филтерот, исчистете го со чиста вода или вода со неутрално средство за чистење. Забрането е триење со четки, а температурата на водата не треба да надминува 40°C за да се избегне деформација и триење. Откако ќе бидете чисти и суви на ладно, проветрено место, инсталирајте го филтерот според оригиналната рута и менувајте го филтерот секоја година. Чистењето и замената на филтерот треба да се евидентираат.

5. Кумулативното време на работа намашина за дезинфекција на воздухотне надминува 4000 часа. Ако се достигне кумулативното време, ултравиолетовата ламба треба да се замени.

6. Не треба да има скриени предмети над машината за дезинфекција на воздухот, ниту да се става во ормар или друга средина за употреба; кога повеќе средини се дезинфицираат за возврат, тие треба нежно да се туркаат за да се намалат вибрациите.

7. Инсталирајте и работете во согласност со прирачникот намашина за дезинфекција на воздухот, и внимавајте на безбедноста при користење на електрична енергија.

Air Disinfection Machine

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept